Willem Lodewijk-concert

Concert georganiseerd i.s.m. Stichting Nassau en Friesland.

Vrijdag 27 maart 2020 om 20.00 uur – Vanwege Corona gaat dit concert op deze datum niet door. Er wordt een andere datum gezocht.

Stadhouder Willem Lodewijk, graaf van Nassau-Dillenburg, Us Heit, (1560-1620) had een speciale band met Franeker. Hij stichtte er de Universiteit, zijn vrouw Anna van Oranje stierf te Franeker. Hij was er zeer regelmatig op bezoek bij zijn goede vriend Vervou.
Jochem Schuurman, de vaste organist van het Van Damorgel in de Martinikerk brengt muziek ten gehore uit de tijd van Willem Lodewijk. Het vocaal ensemble Vocalibre bestaand uit achttien leden, onder leiding van Egbert Klazenga uit Drachten, zal liederen uit die tijd ten gehore brengen. De componist uit die tijd: Jan Pietersz Sweelinck (1562-1621) zal ruim aandacht krijgen. Tussen de muzikale bijdragen door zal Bearn Bilker, voorzitter van Stichting Nassau en Friesland, in gaan op enkele gebeurtenissen uit het leven van Willem Lodewijk. Hij staat natuurlijk stil bij de thema’s: Willem Lodewijk en Franeker, zijn huwelijk met Anna van Oranje en haar vroege dood in Franeker.
Het belooft een hele bijzondere avond te worden, met muziek en verhalen.
Entree 10 euro